Quan començaràs a notar els moviments del teu nadó?

El moment en què sents les primeres puntades de peu o moviments del nadó són molt especials. Moltes de vosaltres, espereu aquest moment amb molta il·lusió, sobretot, si és el primer embaràs. És un senyal inequívoc que el petit o petita hi és dins, donant guerra.

Aquests primers desplaçaments del nadó es coneixen com a moviments fetals. Es manifesten a partir del cinquè mes de l’embaràs, entre la setmana 16 i la setmana 18 habitualment. En alguns casos, apareixen més tard, així que tingues paciència si encara no has sentit res. Si el teu metge/-essa a les ecografies de control diu que tot està bé, tingues paciència, cada embaràs i cada nadó és diferent i això comporta comportaments fetals i sensacions diferents.

El teu nadó fa temps que es mou dins del fetus, però al principi de la gestació a causa de la seva mida és completament imperceptible. En algunes ocasions, hi ha embarassades que manifesten que apareixen uns sorolls o papallones al voltant de l’abdomen. A partir d’aquell primer moment en què ho notis, ja hauries de sentir amb certa recurrència aquests moviments que al final de l’embaràs es convertiran en puntades de peu.

A mesura que vagi avançant la gestació veuràs com després de dinar, els nadons estan més actius i no paren a causa de l’augment de sucre a la sang de la mare. De fet, el moviment constant és un senyal de que tot va bé. Segurament, durant el dia el nadó no es mogui tant com a la tarda-nit, quan tu et relaxes més i estàs més receptiva per sentir-ho.

Pensa que a partir del cordó umbilical del nadó estàs traspassant nutrients al teu nadó, un cop has ingerit, digerit i absorbit el menjar, es metabolitza i arriba a ell o ella en un interval de 30 a 60 minuts aproximadament. Hi ha diferents estudis que indiquen que depèn del que mengem (xocolata, cafè, etc.), podem notar més o menys el nadó.

Arribats al punt en què ho notes de manera recurrent, et proposem una experimentació molt emotiva. Quan les puntades de peu comencin a ser constants després de dinar o sopar, convida la teva parella i altres membres de la família a sentir el nadó. Demana’ls que posin la mà sobre la panxa i que notin aquests moviments. És un moment molt especial, sobretot, si tens fills petits que hauran d’actuar de germans grans i aquesta sensació serà inequívoca que hi ha una nova vida allà dins.

Notar embararàs

Leave a reply