Una dona amb leucèmia es cura del VIH després de rebre un trasplantament de cèl·lules de cordó umbilical
Una dona nord-americana coneguda com la “pacient de Nova York” s’ha convertit en la primera dona al món que s’ha curat de la sida gràcies a un trasplantament de cèl·lules mare del cordó umbilical. Així ho han explicat un equip de metges especialistes de Nova York en una conferència celebrada a Denver a mitjans de febrer.
La pacient va ser diagnosticada del VIH i després de la leucèmia. Va rebre un trasplantament de cèl·lules mare provinents del cordó umbilical suplementat amb cèl·lules mare adultes donades per un familiar. Els científics destaquen que en utilitzar la sang del cordó no es necessita el mateix nivell de compatibilitat entre donant i receptor que en una teràpia amb cèl·lules mare adultes. Això obre la porta a la teràpia amb cèl·lules procedents del cordó que pot beneficiar a més persones.
Guardar les cèl·lules mare a Andorra
Aquesta notícia confirma la utilitat de guardar les cèl·lules del cordó umbilical en un moment de creixement exponencial de la medicina regenerativa. A Cellab ho sabem i per aquest motiu, oferim a les famílies la possibilitat de conservar cèl·lules mare tant de la sang del cordó (cèl·lules hematopoètiques) como del teixit (cèl·lules mesenquimals). El nostre banc està acreditat per la prestigiosa Associació Americana de Bancs de Sang (AABB) que de forma bianual certifica que tots els nostres processos compleixen amb la màxima qualitat.
Cellab és molt més que un banc de cèl·lules mare de cordó ja que també comptem amb la possibilitat de conservar cèl·lules mare adultes derivades del teixit adipós. Així mateix, Cellab compta amb una clínica de medicina regenerativa pròpia, Celular Clinic, on es realitzen tractaments biològics que es produeixen al nostre laboratori situat a Andorra.
Si voleu rebre informació sobre la conservació de les cèl·lules mare del cordó umbilical, contacteu amb nosaltres a info@cellab.com.
Leave a reply
Leave a reply