Trucs per adormir el teu nadó

Al blog de Cellab intentem tractar temes de màxim interès per les famílies. Un dels que donaria per escriure llibres i més llibres és el tema de com adormir un bebè. El que li va bé a un, no li va bé a altres, perquè cadascú és completament diferent. Però, tranquil·litat perquè avui intentarem donar uns trucs que a molts pares els hi ha servit per tal que els apliqueu quan neixi. I a veure quin us funciona més…

1) Crear un clima òptim per afavorir el son

És molt important que quan posem a dormir a un nadó creem el clima ideal per fer-ho, apagant llums, abaixant persianes i evitant sorolls que puguin alterar la dinàmica del bebè. Posar-lo a dormir havent comprovat la temperatura de l’habitació i intentar que sempre sigui igual (tant a l’estiu com a l’hivern). Funciona molt bé tenir un petit llum de nit que ens eviti encendre llums i posar música/melodies molt baixetes o soroll blanc per afavorir la conciliació.

2) Crear una rutina

Als nadons els hi encanta tenir una rutina. Se senten segurs perquè ja saben el que passarà, el que vindrà. Per això és important que ens marquem sempre un horari i respectar-lo sempre, ja que això afavorirà que entengui el que ha de fer quan toca anar a dormir. Penseu que tots tenim un ritme circadiari, un rellotge intern que tarda 16 setmanes de mitjana en entendre una rutina.

Per tant, cal tenir un llistat de coses a fer i seguir fil per randa totes i cada una d’elles. Per exemple, banyera, massatge, pijama, sopar, cançó i a dormir. I seguir sempre el mateix ordre i timming.

Tinguem en compte que els nadons pateixen al llarg dels primers mesos de vida, regressions del son i que són completament naturals. Són èpoques més dures que cal passar-les i ja està.

3) Durant el dia, dediqueu-li temps!

Nombrosos estudis científics destaquen que l’escolta activa i l’atenció al nadó comporten múltiples beneficis. Si jugueu amb ell, el parleu i presteu atenció de forma activa, ho noten. Saben que els tenim en compte i que són part importantíssima de la nostra vida. L’estimulació és clau per desenvolupar el seu aprenentatge i, per tant, sempre que ho fem en moments que no toqui dormir comportarà coses positives. Per això, quan toqui anar a dormir, hem de ser capaços de no estimular-los, de reduir aquesta interactivitat i traslladar-los el que toca: relaxació per agafar el son.

4) No l’adormiu a coll

Sabem que sobretot durant els primers mesos de vida és molt i molt complicat. Però si l’acostumeu a posar-lo al bressol i fer que s’adormi sense el nostre contacte físic directe, estem treballant pel futur i pel seu benefici, ja que estem desenvolupant la seva independència conciliadora. Si sempre ens necessita per adormir-se, el dia que canviem la rutina serà un daltabaix i ens costarà molt més.

5) Adaptar-nos a ells

Ajustar-nos a les seves tendències del son ens pot anar bé sobretot al principi, quan dormen moltes i moltes hores. Ells no saben discernir entre el dia i la nit i per aquest motiu, reaccionen d’igual manera a les tres de la matinada que a les dotze del migdia. Fins que no entenguin aquest horari dia i nit, potser adaptar-nos al seu timming ens pot beneficiar i aprofitar quan dormen per dormir nosaltres.

6) Xumet

A molts nadons el xumet els beneficia per agafar el son. El mètode de succió els calma i els ajuda a adormir-se en moltes ocasions. A més, el xumet ens redueix el risc a patir la síndrome de la mort sobtada del lactant.

7) Embolicar-los

Amb temperatures altes és més contraproduents, però quan el termòmetre baixa, deixar-los enrotllats en una manteta de cotó o un sac de dormir, els va molt bé.

8) Tenir molta paciència

El consell més útil per adormir un nadó és la paciència, ja que pot arribar a desesperar a la persona més tranquil·la del món. Però la calma i la resiliència ens ajudarà a suportar-ho.

I fins aquí alguns dels consells que creiem que us poden anar bé per adormir als més petits de casa!!!

Leave a reply