10 coses que no pots fer si estàs embarassada

Estàs embarassada i els canvis que pateixes són diaris. Cal estar molt atenta als avisos que el cos ens va donant i sobretot fer cas al ginecòleg en tot el que ens digui per què tant la mare com el nadó arribin en perfecte estat al dia del part.

Moltes de les coses que una embarassada no pot fer són evidents i conegudes per la gran majoria del món. Però, avui volem fer un llistat amb les deu coses totalment prohibides per a qualsevol embarassada. Som-hi!

1) Consumir alcohol, tabac o drogues

Durant l’embaràs queda totalment prohibit ingerir alcohol o drogues. La transmissió vertical de la mare al nadó existeix i fer cas omís pot comportar un avortament espontani, una mort prematura del nadó, malformacions del fetus o síndrome d’addicció. Si ets fumadora, recorda que està totalment contraindicat.

2) Abusar de la cafeïna o la teïna

Sabem que és difícil deixar de prendre cafè o te si ets aficionada. Però la cafeïna i la teïna són perjudicials en grans quantitats generant parts prematurs o fins i tot, avortaments espontanis. Si no vols o pots deixar de prendre cafè o te, consulta amb el teu metge quina quantitat et deixa prendre.

3) Agafar avions a partir de la setmana 36

Volar no està contraindicat ni és perillós sempre que l’embaràs estigui transcorrent amb normalitat. Cal tenir en compte, que la IATA recomana deixar de viatjar en avió a partir de la setmana 28, però la setmana límit establerta a nivell general per viatjar en avió és la setmana 36. Moltes companyies us demanaran certificats mèdics per poder agafar un avió i si no ho veuen clar, es poden negar a acceptar-vos a bord.

4) Practicar esports extrems

És evident que practicar esports extrems no està en l’agenda diària d’una embarassada, però cal anar amb compte amb els exercicis d’alt impacte. L’esport és saludable i necessari però sempre amb mesura i amb la pauta del vostre ginecòleg.

5) Exposar-se a temperatures extremes

La pell està molt sensible i patir un cop de calor estant embarassada és molt perillós. Per aquest motiu, cal que vigilis l’exposició al sol i a temperatures extremes. Cal recordar que anar a la sauna està totalment prohibit, ja que pot comportar desmais o pèrdues de coneixement.

6) Menjar carn poc cuita

Tant si heu passat la toxoplasmosi com sinó, la carn poc cuita pot comportar infeccions greus al fetus. Per tant, res de tàrtars ni punts de cocció poc fets.

7) Irradiar-se

Els raigs X que es fan servir per fer una radiografia queden totalment prohibits. Per tant, res de radiografies ni ressonàncies magnètiques a no ser que es tracti d’una urgència determinada per un metge.

8) Automedicar-se

Prendre medicaments durant l’embaràs està totalment contraindicat. De fet, el vostre ginecòleg us pautarà molt bé el que podeu i el que no podeu prendre. Abans d’ingerir qualsevol medicament, cal llegir el prospecte i consultar al metge.

9) Aplicar tints al cabell

Cal anar molt amb compte amb els tints dels cabells a l’hora d’anar a la perruqueria. Hi ha substàncies amb què es fabriquen els tints que poden ser perjudicials durant l’embaràs i també en la lactància.

10) Utilitzar aerosols

Els productes químics que podem tenir per casa com a repel·lents d’insectes ben lluny durant l’embaràs. Contenen substàncies tòxiques que podrien afectar el nadó.

Leave a reply