Estant embarassada puc anar a un balneari?

Vivint a Andorra és possible que siguis sòcia d’Anyós Park, Caldea o hagis anat alguna vegada al balneari del Sport Hotel Hermitage, al del Park Piolets o al de l’Hotel Spa Termes Carlemany. Són sense dubte, els millors espais del país si volem relaxar-nos, gaudir de la hidroteràpia i dels nombrosos beneficis que tenen els tractaments d’aquesta índole.

Però compte si estàs embarassada perquè tot això canvia. Avui al blog de Cellab analitzarem trimestre a trimestre els riscos que pot comportar anar a un balneari o a un spa, en anglès, durant la gestació perquè ho coneguis de primera mà.

1r trimestre

És un dels trimestres més delicats si volem anar a un balneari. El principal risc es dona amb la pressió de l’aigua que moltes vegades s’utilitza amb la hidroteràpia per tractar una contractura a l’interior d’una piscina o un jacuzzi. Si aquest raig ens impacta a l’abdomen, podria desencadenar contraccions que podrien generar un risc deleteri. Així mateix, les altes temperatures a les quals estan les aigües on ens submergim, també poden desencadenar contraccions de l’úter. Per tant, sauna i bany turc, activitats totalment prohibides, ja que amb l’alta temperatura podríeu patir una baixada de tensió.

A més, una de les incògnites del primer trimestre de l’embaràs és conèixer amb exactitud les setmanes exactes de gestació, per tant, davant la sospita d’estar embarassada, cancel·leu la vostra visita al balneari.

2n trimestre

Abans de donar-te llum verda a anar al balneari, cal demanar l’opinió al teu ginecòleg/a. El metge serà el que determinarà si és segur fer-ho, però si tens un embaràs de baix risc, és probable que et doni permís. Tot i que tingueu aprovació per fer-ho, cal tenir en compte que cal evitar sempre els rajos d’aigua directes a la zona abdominal, ja que podrien afectar el fetus, així com les saunes i banys turcs.

3r trimestre

Aquí el risc torna a augmentar ja que amb les aigües existeix un risc d’agafar una infecció vaginal que pugui afectar el nadó. A més a més, les darreres setmanes el risc de patir una baixada de tensió podria ser molt perjudicial per a la mare. Per aquest motiu, al tercer trimestre molts balnearis ja no us permetran l’entrada i nosaltres us recomanem evitar-ho.

Un cop hagi passat el part i la quarantena, podreu tornar a gaudir dels meravellosos tractaments i balnearis d’Anyós Park, Caldea, Sport Hotel Hermitage, Park Piolets o Hotel Spa Termes Carlemany. Tingueu paciència, sigueu prudents en tot moment i davant de qualsevol dubte o sensació, consulteu amb el vostre metge.

Leave a reply