Com funciona la baixa de maternitat a Andorra?

Si esteu esperant un nadó aquest tema us interessa! La baixa de maternitat és important ja que us permetrà recuperar-vos després del part i gaudir al màxim del vostre nadó.

Sorgeixen moltes preguntes entorn la baixa. Algunes de les més comunes… Quant temps és la baixa? A partir de quin dia comença a comptar? Com haig de sol·licitar-la? Cobraré tot el salari? Qui es pot beneficiar de la baixa de maternitat?

Qui es pot beneficiar de la baixa de maternitat?

El primer que hem de tenir en compte és que per poder gaudir de la baixa de maternitat cal estar assegurat a la CASS. Es poden beneficiar persones assalariades, persones que treballen amb compte propi (autònoms) i persones beneficiàries d’una prestació econòmica.

Cal haver cotitzat un mínim de temps per beneficiar-se de la baixa?

Sí. En el cas de les persones assalariades i de les persones treballadores amb compte propi han d’haver cotitzat un mínim de 3 mesos durant els 6 mesos anteriors al part.

Em paguen tot el salari?

Sí. La baixa de maternitat és del 100% del teu salari.

Quant temps és la baixa de maternitat?

El període de descans per maternitat és de 20 setmanes. En cas de part múltiple, la baixa s’amplia 2 setmanes més, és a dir, 22 setmanes.

Quan comença a comptar la baixa?

El dia del part o com més aviat, 4 setmanes abans si així ho indica una prescripció per part del vostre ginecòleg/a.

Quan s’acaba el descans per maternitat?

Quan s’esgoten les setmanes de descans o bé quan la mare es reincorpora voluntàriament al treball.

Quan cobraré la prestació i qui me la satisfarà?

La CASS us pagarà a principi de cada mes la prestació de maternitat.

Haig de fer algun tràmit?

És molt important comunicar a la CASS la data de part el més aviat possible. Donat que haureu d’anar a tramitar la targeta de la CASS per l’infant, podeu comunicar-ho.

En cas de dubtes, us recomanem adreçar-vos a la CASS mitjançant el correu electrònic (public@cass.ad ), per telèfon (870 870) o bé de forma presencial amb cita prèvia.

Leave a reply