Com afrontar l’embaràs i el part amb confiança

L’arribada d’un nadó sempre genera molta alegria. Tot i que també hi ha una part d’incertesa, por i respecte que envolta tot el procés de l’embaràs i del part que és completament normal. Sorgeixen preguntes com… El nadó està creixent bé? Què he de fer sí…? Com he d’afrontar el part? Quina anestèsia vull per al part? A qui he de recórrer si tinc dubtes?

Avui al post d’avui afrontarem alguns consells per afrontar l’embaràs i sobretot el part, amb la màxima confiança. L’objectiu d’aquest post és ajudar-vos a superar les pors i les incerteses típiques que li passen a tantes i tantes mares.

El primer que hem de tenir en compte és que la gestació de qualsevol bebè genera molts canvis hormonals que afecten directament el nostre estat natural. Les emocions estan a flor de pell i és completament normal tenir alts i baixos, durant les 40 setmanes que dura de mitjana l’embaràs.

Comparteix amb la teva parella el dia a dia. Explica-li com et sents, què necessites, què poden fer per tu perquè la teva parella t’entengui millor. Els ginecòlegs i les llevadores disposen de moltíssima experiència ajudant futures mares amb el procés de l’embaràs. Pregunta’ls, deixa’t assessorar per professionals que t’aportin la informació necessària per aclarir els teus dubtes i, sobretot, no et comparis, perquè cada embaràs i cada part és diferent.

S’acosta el gran dia i segurament, el moment de més càrrega emocional i de nervis de tots: el part. A molts hospitals hi ha la possibilitat de definir el pla de part. Escull tot el que puguis, visualitza en positiu allò que vols que passi i aconseguiràs crear-te un escenari el més còmode possible.

El part és una experiència en què es porta la mare al límit físic i emocional en tots els sentits. Cada part és diferent, cada nadó és diferent i cada situació és diferent. És normal que els nervis siguin presents, les emocions han de fluir i, sobretot, s’han d’expressar perquè tot vagi bé.

En tot moment, heu de tenir la ment oberta. És completament normal que hi hagi canvis en allò que heu programat, però hem de ser flexibles per no frustrar-nos o alternar-nos. A partir del naixement del nadó, cal tenir clar que els plans són canviants i condicionats al benestar de la mare i del nadó. La resta no importa, pot esperar i ha d’esperar.

Davant de qualsevol situació límit de por i/o nervis, demana ajuda. Tenim la gran sort de poder comptar amb recursos pràcticament il·limitats que ajuden moltíssimes mares a afrontar els canvis que arriben amb la maternitat. Gaudeix i deixa’t portar que el millor encara ha d’arribar.

Leave a reply