Por dels còlics del lactant? Et donem uns consells per portar-ho millor!

Una de les pors més temudes per molts pares són els còlics del lactant… La immaduresa del sistema digestiu, els canvis a la flora intestinal, la sensibilitat als estímuls i l’estrès, són algunes de les causes que solen comportar episodis de plors inconsolables durant les primeres setmanes de vida dels menuts.

Després d’analitzar diversos articles entorn d’aquest problema tan comú, avui al blog de Cellab us volem donar alguns consells per superar-los o ajudar el nadó a què estigui més confortable. Vols saber quins són?

Consells i solucions per ajudar a calmar els còlics del lactant

  • Estableix una rutina d’alimentació: encara que mami a demanda o li donis el biberó, intenta que no mengi amb molta ansietat. El menjar amb molta ànsia pot ser un causant de possibles còlics, ja que els entren gasos.
  • Adopta una postura adequada mentre mengi: estar ben assegut per donar-li el biberó o el pit és clau perquè pugui menjar i respirar correctament.
  • Evita aliments flatulents: si optes per lactància materna és important que paris atenció als aliments que menges, intentant evitar aquells que puguin generar flatulències com el bròquil, la col, begudes carbonatades amb gas, els fesols…
  • Si té còlics, la banyera ajuda: els banys quan hi ha un episodi de còlics poden comportar un efecte relaxació molt positiu per al nadó. Opta per aigua tèbia i intenta crear un clima relaxant al voltant del bany, fent massatges a la panxa amb l’esponja i les mans.
  • Fes-li massatges suaus: fer massatges a l’abdomen en el sentit de les agulles del rellotge ajuda a rebaixar la tensió i a eliminar gasos.
  • Opta per un xumet: sempre que hagi après a mamar, pots optar per donar-li un xumet perquè es relaxi i es calmi.
  • Posa-li soroll blanc: el soroll blanc ajuda a calmar molts nadons. Si no disposes d’un altaveu per posar-li, pots optar pel soroll de la campana extractora o de l’assecador, que tenen el mateix efecte.

Si la situació de còlics es repeteix de forma recurrent, consulta el pediatre. Cada nadó és diferent i analitzar els motius que li causen aquests còlics serà clau per superar-ho.

Leave a reply