10 consells per viatjar embarassada

S’apropen les vacances d’estiu i a tots ens agrada viatjar, sortir d’Andorra, moure’ns. A vegades, només és aprofitar i fer un cap de setmana llarg per desconnectar davant del mar o descobrir algun país en 48h. Però si estàs embarassada has de tenir en compte algunes de les recomanacions a l’hora de viatjar que avui et desvetllem al blog de Cellab.

1. Consulta el teu metge abans de viatjar

Abans de planificar el viatge consulta amb el teu ginecòleg si el destí escollit és adient i no has de prendre alguna precaució addicional.

2. Evita viatjar sobretot durant el tercer trimestre

Els trimestres de més risc per viatjar són el primer i el tercer. Les darreres setmanes de gestació segurament et costarà moure’t i no en tindràs gaires ganes, però són crítiques pel desenvolupament del fetus i qualsevol contratemps pot ser perillós per la mare i el nadó.

3. Col·loca’t bé el cinturó de seguretat al cotxe

Recorda que el cinturó és imprescindible sempre. Col·loca’l per sota l’abdomen i verifica que estigui ben travat.

4. Hidrata’t bé

Amb la calor encara és més important hidratar-se bé per evitar que s’inflin els turmells o pateixis un cop de calor. Compte amb la calor!

5. Roba còmoda

Els pantalons amples i elàstics seran els teus millors aliats per viatjar. Pensa que necessites que la circulació sanguínia sigui perfecte, per tant, utilitza la roba més còmode possible.

6. Compte amb el menjar

Segurament ja evites aliments de risc, però quan viatgem cal extremar precaucions amb vegetals crus, aigües, gel de les begudes…

7. Evita destins amb malalties infeccioses

És evident que estant embarassada no visitaràs un país amb alerta sanitària o malalties infeccioses actives. Però és important revisar-ho abans de viatjar per minimitzar riscos i escollir un destí segur.

8. Compte amb l’activitat física

Segurament viatjant a un país que no coneixes caminaràs molt. Això està molt bé, però cal anar amb compte amb els excessos i sobretot anar dosificant-se. Agafar un calçat còmode i anar fent parades de descans.

9. Dorm bé

És important trobar un hotel o apartament on poder descansar de forma òptima les hores necessàries.

10. No t’oblidis la farmaciola

Pensa que quan viatges és probable que no tinguis accés a medicaments o productes que pots necessitar en un moment determinat. Abans de sortir d’Andorra, ves a la farmàcia i omple la farmaciola.

Viatjar amb seguretat és clau perquè tot vagi bé. Davant qualsevol inclemència, valora si has d’anar a l’Hospital perquè comprovin que està tot bé.

Leave a reply