Les millors posicions per dormir durant l’embaràs

Dormir a l’estiu estant embarassada no és una tasca fàcil. De vegades, entre la calor nocturna i trobar la postura perfecta per poder descansar, passes nits d’insomni i de mil moviments dins el llit. Per aquest motiu, avui al blog de Cellab et portem un post per descobrir la millor posició per dormir durant l’embaràs.

En els primers mesos d’embaràs, és normal que la futura mare senti més son del que és habitual. Això és degut als canvis en el seu cos i a l’augment de melatonina, l’hormona del son, que la porta a descansar més. No obstant això, a mesura que l’embaràs avança, apareixen molèsties com ara problemes estomacals, dificultat per respirar i dolors lumbars, cosa que pot complicar el son.
De fet, aproximadament el 78% de les embarassades tenen dificultats per dormir els últims mesos de gestació. Afortunadament, hi ha maneres de millorar la qualitat del son. Les repassem?

Quines posicions són les millors posicions i quines hauries d’evitar?

1. No dormis de cap per avall

Encara que no està prohibit dormir de cap per avall, és millor evitar-ho, especialment en els darrers mesos. A mesura que la panxa creix, aquesta posició es torna incòmoda i dificulta el descans.

2. Evita dormir de panxa enlaire

Dormir de panxa enlaire pot ser perillós, sobretot en l’últim trimestre. L’úter pressiona la vena cava inferior, reduint el retorn venós, cosa que pot causar problemes digestius, respiratoris i la síndrome d’hipotensió supina. També pot afectar el flux sanguini a l’úter. Si et sents bé en aquesta posició, no hi ha risc per al nadó, però si experimentes marejos o malestar canvia de postura.

3. Dormir de costat, preferiblement del costat esquerre

Aquesta és la posició més segura i còmoda. Facilita el funcionament del fetge, millora el flux sanguini i els nutrients al nadó. També ajuda a prevenir la inflamació de peus i edemes, ja que no pressiona els grans vasos sanguinis.

4. Prova la posició fetal

Dormir de costat, del costat esquerre i en posició fetal, és molt còmode per a moltes embarassades. Aquesta postura alleuja la tensió a la columna vertebral i ajuda a descansar millor, despertant amb més energia l’endemà.

5. Per a refluxos, posició semi inclinada

Si pateixes de refluxos, dormir semi inclinada amb suport de coixins és ideal. Aquesta postura ajuda a la digestió i evita molèsties durant la nit, sent perfecta per als que pateixen acidesa o males digestions.

El coixí, un element clau

Independentment de la postura, els coixins són grans aliades. Col·locar-los entre les cames o sota la panxa ajuda a mantenir una posició més natural i còmoda per a la columna vertebral, millorant la qualitat del descans.

I fins aquí la nostra sèrie de consells per dormir millor i descansar bé. A Cellab portem més de 10 anys acompanyant embarassades i conservant el material biològic més preuat: les cèl·lules mare del cordó umbilical. Si desitges ampliar informació sense compromís, estem a la vostra disposició.

Leave a reply