Els beneficis de practicar la natació durant l’embaràs

Fer exercici és essencial durant l’embaràs. L’activitat física en aquesta etapa ajuda a mantenir el pes sota control, millora la capacitat respiratòria, afavoreix el ritme cardíac i enforteix els músculs. A més, és una manera excel·lent de manejar l’estrès i evitar tensions acumulades. També contribueix a prevenir problemes com la preeclàmpsia, la diabetis gestacional i el part prematur.

Fidels a oferir-vos informació sobre temes interessants al voltant de l’embaràs, avui al blog de Cellab volem analitzar els beneficis de la natació.

 

Entre els esports més recomanats i segurs per a les embarassades hi ha la natació. Nedar és ideal perquè treballa la majoria dels músculs del cos i redueix la pressió sobre les articulacions. També millora la resistència pulmonar, afavoreix l’oxigenació del nadó i manté la temperatura corporal estable. A més, estimula la circulació i ajuda a millorar la qualitat del son.

 

Consells per nedar cada trimestre de l’embaràs

-Primer trimestre: Pots nedar amb seguretat si no t’esforces massa i evites llançar-te a l’aigua bruscament. Els experts suggereixen nedar 30 minuts, de 3 a 4 cops per setmana, per regular el pes i prevenir nàusees i marejos.

-Segon trimestre: Usa un banyador premamà per a més comoditat i protecció de la panxa. L’estil de natació esquena és molt beneficiós perquè alleuja la pressió sobre el ventre i relaxa la columna. Mantingues el mateix ritme d’exercici, però consulta amb el teu metge si tens cap risc.

-Tercer trimestre: A l’etapa final de l’embaràs, es recomana l’estil pit o braça, ja que requereix menys esforç, facilita la respiració i enforteix els músculs de la pelvis, cosa que és útil per al part.

 

Com nedar de manera segura?

  1. Tria aigua tèbia: Evita canvis bruscos de temperatura, ja que poden afectar el teu metabolisme i el del nadó. No nedis en aigua gaire freda o calenta.
  2. Neda per relaxar-te: No busquis assolir metes ambicioses. Estils exigents com la papallona poden reduir l’oxigenació del nadó.
  3. No nedis en dejú: Fer-ho pot augmentar les nàusees o la debilitat.
  4. Escalfa abans de nedar: Dedica de 5 a 10 minuts a estiraments i escalfament per prevenir lesions musculars.
  5. Controla el teu pols: Mantingues el teu ritme cardíac per sota de les 140 pulsacions per minut. Un pols massa baix també pot ser perillós.

Abans de començar a nedar, consulta el teu ginecòleg i assegura’t de seguir les recomanacions mèdiques. Gaudeix d´una natació segura i beneficiosa per a tu i el teu futur nadó!

 

On pots fer natació a Andorra?

A Andorra disposem de diverses piscines on poder nedar amb total confort i seguretat. En algunes hauràs de ser sòcia per poder accedir-hi o bé pagar el tiquet d’accés diari. Et recomanem les millors per a nosaltres!

  • Anyós Park: Ubicada al complex hoteler i club esportiu d’Anyós a La Massana, disposa d’una piscina interior que és perfecta per nedar.
  • Caldea: Al centre d’Escaldes-Engordany, aquest centre termo lúdic, disposa de piscina.
  • Serradells: a Andorra La Vella trobareu aquest gimnàs de gestió comunal on poder practicar la natació.
  • CEO: a Ordino, trobareu aquest gimnàs amb piscina de gestió comunal.
Leave a reply