Els motius pels que has de conservar el cordó umbilical del teu nadó

Estàs embarassada, s’acosta la data prevista de part i cal pensar en la recollida de les cèl·lules mare del cordó umbilical. Tens diverses opcions: la conservació privada per a ús familiar, la donació pública o simplement no fer res amb el cordó umbilical i llençar-lo.

Moltes famílies arriben a aquest moment i desconeixen la utilitat de les cèl·lules mare que trobem al cordó umbilical. Primer de tot, has de tenir en compte que les cèl·lules mare presents al cordó umbilical són les més joves que es poden recollir. No han mutat ni s’han alterat i es recullen el dia 0 de l’any 0 del vostre nadó. Aquest fet és important ja que una cèl·lula mare adulta sempre haurà patit alteracions.

Un altre aspecte important és que la recol·lecció no comporta cap perill ni fet contraproduent ni per a la mare ni per al nadó. Recollir-ho és senzill i el ginecòleg/òloga que us assistirà el part està perfectament familiaritzat amb el protocol d’extracció de les cèl·lules.

Al cordó umbilical d’un nadó trobem dos tipus de cèl·lules: hematopoètiques, presents a la sang del cordó umbilical que són d’ús intra familiar i que fins avui han servit per curar 85 malalties diferents. I també trobem mesenquimals, al teixit del cordó umbilical, que són un dels tipus cel·lulars més utilitzats en els múltiples assaigs clínics que hi ha en marxa.

Les cèl·lules mare són tan valuoses perquè tenen la capacitat de multiplicació (creen altres cèl·lules iguals) i de diferenciació (creen un altre tipus de cèl·lules). Si es processen i es crio preserven en nitrogen líquid per sota de -150ºC podem aturar el rellotge biològic i aturar-ne l’envelliment. A Cellab les conservem a -190ºC i ho fem per un període inicial de 30 anys que quan vencen, el vostre fill/a decidirà si segueix conservant o si destrueix definitivament.

Fa 33 anys la Dra. Gluckman a París va realitzar el primer trasplantament per a un pacient que patia una Anèmia de Fanconi. Gràcies a la sang de cordó umbilical del seu germà i la seva compatibilitat, li va salvar la vida amb un trasplantament hematopoètic. Aquesta és una de les més de 40.000 històries que gràcies als trasplantaments configuren la història d’èxit de les cèl·lules mare.

Però la medicina està en constant evolució i cerca solucions biològiques. Per aquest motiu, guardar les cèl·lules mare del cordó umbilical del vostre nadó us pot ajudar el dia de demà en múltiples teràpies que avui dia segueixen el seu curs en els milers d’assajos clínics que hi ha en marxa a tot el món.

Leave a reply