Entrevista al Dr. Julià Àlvarez Puig, ginecòleg i obstetra al CMQ

A finals del 2023, el Dr. Àlvarez Puig ha tornat a Andorra com a ginecòleg i obstetra. Després d’estudiar el grau de Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona (UB) i de fer la residència a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha obert la seva consulta al Centre Mèdic i Quirúrgic (CMQ) a Escaldes-Engordany.

Compagina l’activitat a Andorra amb la de ginecòleg Adjunt al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, a Lleida, on forma part de la Unitat d’Endometriosi i Patologia Annexial, i la Unitat de Medicina Reproductiva.

També ha completat la seva formació amb postgraus en menopausa, ecografia ginecològica i patologia cervical.

Dr. Àlvarez Puig, primer de tot ben tornat a Andorra. Com han estat els primers mesos d’establir-se a Andorra com a ginecòleg i obstetra?

Gràcies. Estic molt content i il·lusionat de poder iniciar aquest projecte propi al meu país. Després de 12 anys formant-me a l’estranger, tant a França com a Espanya, tenia ganes de tornar.

Quins serveis ofereix a les embarassades que visiten la seva consulta?

Treballem amb els criteris de bona praxi de les guies tant espanyoles com de la Fetal Medicine Foundation i oferim un tracte personalitzat a les nostres pacients. Intentem respectar els desitjos de la dona durant l’embaràs i el part, resolent qualsevol dubte i aportant tota la informació necessària. També realitzem monitorització fetal i ecografia fetal en 4D/5D.

Tenim el valor afegit de comptar en el seguiment de l’embaràs en cas de necessitat amb tota la xarxa d’especialistes del Centre Mèdic i Quirúrgic (CMQ): endocrinòlegs, anestesistes, pediatres, entre altres. També amb el suport de la resta de serveis sanitaris i administratius del centre, i amb l’atenció permanent de la nostra TCAI.

 Informació de servei important. Quins dies visita i en quins horaris?

Visito al CMQ els dilluns a la tarda, i els dimecres al matí i a la tarda.

Parlem una mica sobre vostè. Durant la seva trajectòria professional s’ha format com a especialista en un dels hospitals més grans i amb més activitat de Catalunya. Com va ser aquesta etapa?

Va ser una etapa molt enriquidora. Em vaig envoltar de grans professionals formant-me en la majoria dels aspectes de l’especialitat. A més, em van permetre formar-me en Endometriosi a l’Hospital Cochin, a París, amb el Dr. Chapron, sent també molt positiu pel maneig de pacients amb endometriosi i infertilitat.
També em va permetre acreditar-me per ABEX i l’Institut Català de la Salut (ICS) en la realització de cirurgia robòtica.

A banda de ginecologia i obstetrícia, també té formació en fertilitat. Ens pot explicar una mica més com ajuda a les dones que ho necessiten?

Després de la formació bàsica en fertilitat durant l’especialitat, vaig formar-me uns mesos amb l’equip de Fertty, a Barcelona, amb els dos directors de la clínica: el Dr. Juanjo Espinós (President de la Societat Espanyola de Fertilitat, SEF) i el Dr. Miguel Ángel Checa (Cap de la Unitat de Medicina Reproductiva de l’Hospital del Mar a Barcelona), i de tot l’equip humà que els acompanya.

També estic finalitzant el Màster en Medicina Reproductiva de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Pompeu Fabra (UPF), i realitzant projectes de recerca en l’àmbit de la fertilitat.

Aquesta formació ens permet realitzar el diagnòstic, el tractament i seguiment de les tècniques de reproducció assistida de les nostres pacients des d’Andorra, amb una atenció especialitzada d’un equip capdavanter. Tot això fa que la pacient només s’hagi de desplaçar a Barcelona pels procediments que no podem fer al país per limitacions del laboratori (punció ovocitària i transferència embrionària). Realitzem un seguiment conjunt i bilateral CMQ Andorra-Fertty Barcelona per la millor atenció possible.

A banda de prestar serveis al CMQ, també el poden trobar a l’hospital fent guàrdies?

La majoria de les meves guàrdies solen ser en dimarts, tot i que també m’hi podreu trobar algun dilluns.

Dades de contacte Dr. Àlvarez Puig:

Telèfon: 801 222
Direcció Consulta: Avinguda Nacions Unides, 17. AD700 Escaldes-Engordany
Web: www.cmqandorra.com

Leave a reply