Sabeu com és una visita al laboratori Cellab?

Heu vist alguna vegada un laboratori de processament cel·lular? Sabeu quins són els passos que fem un cop ens arriben les cèl·lules procedents de l’Hospital? Quant temps tardeu a processar unes cèl·lules mare del cordó umbilical? Quanta gent treballa a Cellab? Quines recerques esteu fent amb cèl·lules mare?

Totes aquestes preguntes es resolen amb una visita al nostre laboratori. Avui en aquest article us expliquem com estructurem una visita amb una família que ens vol conèixer, què veureu i els avantatges que té visitar la planta farmacèutica que tenim a Sant Julià.

Comencem pel principi!

1) Rebuda a la recepció del laboratori

Arranquem la visita rebent-vos a l’entrada del laboratori i us expliquem quin tipus de cèl·lules conservem i perquè s’utilitza clínicament cada tipus cel·lular que hi ha al cordó umbilical.

2) Dipòsit general de nitrogen

El següent pas és conèixer com es realitza una criopreservació. Per això, us ensenyem el dipòsit de nitrogen que dona servei a tots els tancs de la instal·lació i que permet que treballem per sota de 150 graus sota zero. En aquest punt de la visita us expliquem els protocols de seguretat de la instal·lació.

3) Sala de criogènia del laboratori

Els tancs amb totes les cèl·lules mare de les famílies que han confiat en nosaltres estan ubicats en aquesta sala. En aquest punt de la visita, us expliquem que cada tanc té una capacitat estimada d’entre 7.000 i 10.000 mostres i perquè hi ha ventilació forçada.

4) Sala d’ultracongeladors

De cada mostra que conservem a Cellab tenim als ultracongeladors una petita mostra d’ADN de la mare i del nadó. Aquesta mostra de referència serveix per fer la comptabilització genètica en cas de reclamació terapèutica.

5) Accedim a la zona tècnica

Ens vestim amb gorra, bata i peücs per accedir a la part neta de la instal·lació. A partir d’aquí, veurem la sala d’etiquetatge i us explicarem com ho fem perquè cada mostra tingui el seu codi personal i intransferible.

6) Pre-Sala C

Des de fora de la sala C a través del vidre, veureu on processem els cordons, les cèl·lules mare adultes i els factors de creixement de tots els nostres pacients. Ho fem amb dues cabines de flux laminar en un entorn de classe C.

7) Pre-Sala B / Laboratori de Control de Qualitat

Us explicarem la diferència de la sala B i la sala C i que fem en aquest espai. Així mateix, us explicarem com determinem la quantitat de cèl·lules gràcies a la citometria.

8) Sala de congeladors

Gràcies a un congelador automàtic programable podem aconseguir baixar la temperatura de la mostra i portar-la cap al tanc de quarantena sense que es faci malbé. En aquesta sala us ensenyarem com treballa aquest congelador i com s’injecta el nitrogen a poc a poc.

9) Punt final amb la documentació

Sabem que tot el que us hem explicat és llarg, tècnic i en moltes ocasions, difícil de recordar. Però a totes les visites que fem els hi entreguem un resum amb tots els detalls, serveis opcionals, història de l’empresa, etc.

Si esteu esperant una criatura i voleu valorar la conservació de les cèl·lules mare del cordó umbilical, estem a la vostra disposició per fer una visita al nostre laboratori sense compromís.

Leave a reply