Estàs embarassada? Et recomanem llibres sobre embaràs i lactància

Estiu, platja o piscina i lectura van de la mà. Si estàs embarassada segurament t’ajudi molt llegir sobre com és la gestació, com afrontar la maternitat, com serà la lactància o fins i tot, mètodes de criança. Els nadons no venen amb instruccions i moltes vegades llegir experiències, consells o tendències va molt bé per entendre i assimilar el que et passarà.

Per aquest motiu, hem fet una tria de llibres per aquestes vacances d’estiu ideals si estàs embarassada. Els repassem?

1) What to Expect When You’re Expecting de Murkoff, Eisenberg i Hathaway

Aquesta és una de les guies de l’embaràs més venudes del món de les escriptores americanes Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg i Sandee Hathaway. És un best-seller que tracta sobretot el que té a veure amb l’embaràs, des de la concepció fins que el nadó neix. Per a moltes mares és considerada la Bíblia de l’embaràs i s’han venut més de 13 milions d’exemplars.

2) La maternidad y el encuentro de la propia sombra de Laura Gutman

Aquest llibre tracta sobre com les mares encaren les pors de la maternitat, intentant donar claus per afrontar la inseguretat, els prejudicis i els obstacles.

3) Lo mejor de nuestras vidas, La agenda de mi bebé, El viaje de tu vida y Eres una madre maravillosa de Lucía mi pediatra (Lucía Galán)

Aquesta pediatra i escriptora mare de dos fills té diversos llibres sobre maternitat, l’agenda de l’embaràs, els avenços que van fent els nens durant la creixença donant claus per afrontar els reptes que es presenten.

4) Maternidad a flor de piel de Miriam Tirado

Aquesta periodista, consultora de criança i mare de dos fills és famosa per la quantitat de títols publicats. Alguns com aquest tracten la seva experiència personal, podent donar les claus per afrontar els reptes i inquietuds que sorgeixen durant la criança.

5) Comer, Amar, Mamar de Carlos González

Recull el millor dels llibres de Carlos González (Bésame mucho, Un regalo para toda la vida, Mi niño no me come), tocant temes rellevants com la criança, la lactància, l’alimentació, com adormir els petits…

6) Bebés sin cólicos del Dr. Jesús Garrido

Aquest pediatre espanyol molt conegut per les seves consultes online (Mi pediatra online) explica la seva tècnica per evitar o minimitzar els còlics del lactant. Donar claus per afrontar-les està perfectament indicat.

7) Manual para padres primerizos de José Maria Lloreda

Pares primerencs? Aquesta guia és molt pràctica per resoldre i aclarir molts dels dubtes que ens anem trobant durant la paternitat.

8) La vida que queda de Marta Alsina

I aquest llibre ens és molt especial recomanar-lo per la proximitat geogràfica i emotiva del cas que exposa. No és una guia de maternitat, ni de creixença però sí és una guia de superació d’un fet tràgic com va ser la mort del Guillem, un nen de 19 mesos. Escrit per la seva mare i llevadora del SAAS, Marta Alsina, relata l’experiència de perdre un fill a causa d’una meningitis a l’any 2009. Aquest llibre explica a través d’un vessant positiu com afrontar una situació tan dura com la pèrdua d’un fill.

I fins aquí la nostra tria dels llibres que podeu llegir aquestes vacances!!!

Leave a reply