Què no li pot faltar al nadó quan arribeu a casa?

S’apropa el dia de l’arribada d’un nou membre a la família. I una de les coses que ens preocupen més és si tindrem tot el necessari per al nadó un cop arribem a casa de l’Hospital. El nostre consell és que us feu una llista el més completa possible i tenir-ho preparat amb antelació, ja que els primers dies tot és nou per a tots i hi ha un procés d’adaptació natural.

Habitació del nadó

Comencem per l’habitació del nadó. Tot i que segurament al principi dormirà amb vosaltres és molt important que tingui el seu espai. Al principi no s’hi estarà gaire a la seva habitació, però amb el pas dels mesos, cada cop més passarà més estones fins que ja dormi completament sol/a.

El primer que necessitareu serà un bressol on pugui dormir. Tenir diversos recanvis de roba de llit (llençols, fundes de coixins, edredó) és clau, ja que al principi se sol canviar moltes vegades. Així mateix, el protector del matalàs serà clau si no voleu que es taqui.

Un altre element indispensable a la seva habitació és el canviador. Important que estigui a una alçada còmoda pels pares, ja que l’haureu de canviar moltes vegades al dia. Important tenir una prestatgeria o espai per deixar-hi una caixa pel necesser, els bolquers, mocadors de paper, que pugueu necessitar en un moment determinat.
També és important disposar d’una paperera (si pot ser amb tapa, millor) per llençar els bolquers i un cistell per la roba bruta. A la seva habitació no hi pot faltar un llum de nit i segurament algun lloc on podreu seure i estar amb el nadó de forma confortable.

Bany i higiene del nadó

Aquesta part és una de les més importants. Al principi, els nadons s’embruten molt amb les deposicions i amb la llet que treuen. Per la higiene del nadó us faran falta moltes coses indispensables com bolquers (de talla 0 i 1), tovalloletes humides i mocadors. També necessitareu cremes per les irritacions que puguin sorgir i aquí sí que us recomanem que parleu amb el pediatre per escollir les que millors s’adaptin a la pell. Un article indispensable és el sèrum fisiològic que serveix per fer rentats nasals i eliminar els mocs que solen estar presents durant els mesos de fred. També us recomanem unes tovalloletes per netejar els ulls que podeu comprar a la farmàcia, a més de les gases estèrils.

Arriba l’hora del bany! Aquest és un moment fantàstic perquè entreu en mode relaxació i pugueu gaudir de l’aigua amb el nadó. A la gran majoria de nadons els hi encanta l’hora de la banyera perquè els calma i els recorda a quan estaven a la panxa de la mare.

Important que aquí necessitareu una banyera, un termòmetre per saber la temperatura de l’aigua, un sabó neutre, un xampú, una esponja i un raspallet fi per pentinar. Molt interessant tenir vàries tovalloles, un amanyac i que eixugueu molt bé al nadó abans de canviar-lo.

I fins aquí el llistat de coses imprescindibles per quan arribi a casa el vostre nadó!

Leave a reply