Les mascotes i els nadons

Estic embarassada i tinc un gos o un gat. Haig de prendre alguna precaució? Són incompatibles els nadons i les mascotes? Els haig de presentar quan arribi a casa de l’Hospital? Quins riscos poden representar les mascotes pels petits?

Si sou una família que esteu esperant un nadó i que teniu una mascota és habitual fer-se totes aquestes preguntes. Sabem que és un tema que preocupa a molts pares, ja que l’arribada d’un nadó a casa impacta de forma global a la família i a les mascotes, també. Avui al blog de Cellab us donarem alguns consells i recomanacions per superar-ho de forma satisfactòria!

Cal tenir en compte que tenir mascotes comporta nombrosos beneficis per a tots com la companyonia que transmeten, el suport emocional, l’aprenentatge, l’estimulació sensorial…, Només cal tenir en compte una sèrie de precaucions i consideracions per no posar riscos afegits a què ja de per si us trobareu! 😉

Precaucions a tenir en compte quan tens mascotes:

  • Presentar-los: Sempre que el nadó arribi després de la mascota, cal tenir en compte que la presentació és importantíssima. La mascota està acostumada a viure en un entorn conegut i el nadó és una persona nova que entra a casa. Apropar el nadó amb cautela, deixar que l’olori, donar-li un bolquer o una peça de roba utilitzada, pot ser una bona manera de donar-los a conèixer.
  • Controlar la interacció de forma activa: cal tenir en compte que els animals són animals. Per molt dòcil o tranquil que sigui la teva mascota, cal supervisar sempre les interaccions… Sobretot si deixem el nadó al bressol sol o al cotxet, cal estar atent sempre.
  • Mesures d’higiene: Cal tenir en compte que el nadó necessita viure en un entorn higiènic, evitant gèrmens i bacteris que puguin comportar que contragui malalties. A poc a poc el nadó s’anirà immunitzant de forma natural.
  • Prepara a la teva mascota: si l’animal és molt nerviós o ha tingut en el passat alguna conducta sospitosa seria convenient ensinistrar-lo o preparar-lo prèviament per evitar sorpreses. Consulteu amb el veterinari si el vostre animal té un comportament conflictiu o estrany.
  • Vigila amb les al·lèrgies: Alguns nadons són al·lèrgics al pèl de les mascotes (gossos, gats, conills, ocells). Cal tenir-ho en compte perquè aquest és un dels casos més complexos si han de conviure a la mateixa llar.
  • Vacunes al dia: tant el nadó com l’animal han de portar el calendari vacunal al dia, per evitar la contracció de malalties greus.

I fins aquí les nostres recomanacions entorn de les mascotes i els nadons.

Leave a reply