Estàs embarassada? Saps què és el mètode 5P?

Durant l’embaràs sentiràs moltíssimes tècniques, mètodes, exercicis recomanats… Potser has sentit a parlar del mètode 5P i no sàpigues en què consisteix. Avui al blog de Cellab t’explicarem què és, per a què serveix, com es realitza i els seus avantatges si decideixes provar-ho estant embarassada.

Què és el mètode 5P?

La llevadora francesa Chantal Fabre-Clergue va dissenyar un mètode d’entrenament i rehabilitació postural que s’utilitza per enfortir el sòl pelvià. Com bé sabràs, el sòl pelvià juga un paper transcendental durant el part, ja que la musculatura abdominal, perineal i anal ha de fer una feina molt important durant l’expulsiu. De fet, la debilitació del sòl pelvià de vegades comporta incontinència urinària.

Per què es diu així?

El nom fa referència a les 5 lletres P del mètode anomenat Propioceptiu Pelviperineal.

Per a què serveix?

Per tonificar la musculatura de l’abdomen, el sòl pelvià i per millorar la postura que es perd a l’esquena per l’augment de pes del nadó. També serveix per treballar l’equilibri.

Com es fa?

Els exercicis es fan sobre un tronc de propiciació. Aquest tronc està partit per la meitat i es recolza a terra sobre una base recta. Per fer els exercicis seguint el mètode 5P, hauràs de pujar al tronc, recolzant els peus sobre el mateix, mantenint l’equilibri, amb els genolls lleugerament flexionats i activant el sòl pelvià.

Has de respirar i estar molt atenta a les sensacions que comporta fer aquest exercici. Un cop controlat l’equilibri, estén els braços endavant i respira. Pots ajudar-te d’una goma elàstica o d’un pal si et va millor.

Quins avantatges comporta el mètode 5P?

  • Tonificació del sòl pelvià
  • Alliberament del diafragma
  • Millora la postura
  • Millora l’elasticitat de la musculatura del sòl pelvià
Leave a reply