Per què és important netejar correctament el melic del vostre nadó

Un cop la llevadora o el ginecòleg talli el cordó umbilical al vostre nadó durant el part, hi col·locarà una pinça a la part del monyó que toca al melic. A partir d’aquest moment, haureu de començar les cures del melic i no heu de patir perquè no li fa mal ni res.

Tot i que pot semblar una acció una mica complexa si no ho has fet mai, les llevadores que us acompanyaran durant la vostra estada a l’Hospital us ensenyaran com fer-ho. Un cop sigueu a l’habitació tranquil·lament us explicaran pas a pas com banyar al nadó i com fer aquestes cures d’una forma fàcil i ràpida.

Netejar el melic del nadó

El més important d’aquesta neteja és evitar que per manca d’higiene, es pugui infectar i per això és molt important fer-ho a consciència. Si el vostre nadó treu molt meconi, haureu de repetir vàries vegades al dia aquest procediment cada vegada que canvieu el bolquer, ja que s’ha d’evitar que entri en contacte amb les defecacions del nadó que durant els primers dies són molt recurrents.

Ho haureu de fer aproximadament durant els següents 15 dies després d’haver nascut, quan li caigui aquesta pinça del melic que podeu guardar pel record. És molt important que deixeu que aquest tros de cordó caigui per si sol i en cap concepte heu de tibar-lo ni tallar-lo.

Heu de parar molta atenció als signes d’infecció local que poden produir-se i informar ràpidament al pediatre. Això ho detectareu perquè la zona fa mala olor i perquè es posa de color groguenc, s’envermelleix o s’infla una mica la pell al costat del monyó. Si a banda d’aquests signes, el nadó té febre, el to muscular flàccid, no vol menjar o està ensopit, consulteu ràpidament al vostre metge.

Davant de qualsevol dubte relatiu a la neteja del cordó o de qualsevol cosa que us sorgeixi, recordeu que teniu a la vostra disposició l’equip de llevadores de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell que durant la vostra estada allà o bé, després a la visita domiciliària o als centres de salut, us atendran donant-vos solució a aquests dubtes. Així mateix, recordeu que teniu també el pediatre de planta que vindrà a passar visita i després el que vosaltres escolliu.

Leave a reply