Onades de calor i embaràs: aspectes a tenir en compte

Aquests dies no són fàcils per l’onada de calor que afecta tota la península. L’entrada a l’estiu coincideix amb un episodi anormal d’altes temperatures que fa que sigui molt molest per a tothom. Però aquesta onada de calor és especialment dura per a les embarassades. Per què?

Quan una dona està embarassada, pateix uns canvis hormonals que comporten una pujada de la temperatura corporal. Aquest increment comporta canvis d’humor, calors sobtades, inflor de turmells i peus. Els cops de calor són molt perillosos, ja que poden ocasionar que es produeixi un part prematur. Per aquest motiu, és indispensable que llegeixis algunes de les recomanacions que avui llancem per a totes aquelles embarassades que els coincideix el tram final de la gestació amb les altes temperatures. Anem allà!

 ¡) Vesteix-te amb roba molt fresca: Troba a l’armari aquella peça lleugera de cotó i evita teixits sintètics i coses ajustades. La roba fresca i lleugera us ajudarà en dies on el termòmetre està alt.

 ii) Hidrata’t sense parar: Encara que no tinguis set, beu. Si pot ser aigua i no gaire freda, millor. Si incorpores una rodanxa de llimona t’aportarà aquell extra de frescor.

iii) Cura amb ventiladors i aires condicionats: Tot i que puguin semblar la solució, hem d’anar amb precaució amb els aires condicionats. Fes-los servir amb moderació, refresca una estança en la teva absència i quan arribis, atura’l si pots. Eviteu dormir amb l’aire condicionat en marxa.

iv) Dutxa’t o banya’t amb freqüència: Si tens a prop una dutxa, una piscina o el mar, aprofita-ho i banya’t. T’anirà de luxe.

v) Ventila diverses vegades al dia: Un dels mètodes més efectius contra la calor és la ventilació de les estances on estem. Fes-ho en els moments més frescos del dia, per exemple, els matins ben d’hora. Abaixar les persianes durant les hores centrals del dia, també ajuda a mantenir una habitació el més fresca possible.

Però i si tot això no és suficient i, pateixes un cop de calor?

-Davant baixades de tensió, marejos, vòmits, mal de cap, ves cap a l’hospital perquè et valori un metge.

-Si comences a notar que no et trobes bé, intenta baixar la teva temperatura corporal de manera progressiva, dutxant-te o bevent aigua natural. Si el malestar persisteix, ves cap a l’hospital.

-Si comences a tenir contraccions més regulars, molt de compte. Amb la calor comença la segregació de l’oxitocina i això podria desencadenar el part. Davant del dubte, cap a l’Hospital.

Leave a reply