Ja heu pensat que fareu amb el nadó un cop us reincorporeu a la feina?

Queden poques setmanes perquè neixi i compteu els minuts que queden per veure-li la cara, conèixer-lo, admirar-lo. Els nadons tenen quelcom màgic que quan ens els mirem, ens deixen bocabadats durant hores. Un cop neixi, us heu de centrar en gaudir del nadó al màxim perquè el temps, passa volant.

Però això no treu que un cop passin les setmanes de permís de maternitat i paternitat, ens haguem de reincorporar a la feina i crear les rutines diàries amb el nouvingut. És inevitable pensar què fareu amb el petitó o petitona un cop us reincorporeu a la rutina diària i per això al blog de Cellab, us detallarem els avantatges de cada possibilitat.

1) Dur al nadó a una escola bressol

Andorra compta amb prop de 20 escoles bressol on el vostre fill o filla estarà en perfectes condicions, ja que el personal que hi treballa està plenament format i capacitat. A totes les parròquies existeixen escoles bressol comunals. Aquest fet impacta en el preu que paguen les famílies, ja que una part del cost total està subvencionat. Per tal d’obtenir informació de les escoles bressol comunals us heu d’adreçar al comú de la parròquia on residiu o treballeu. Així mateix, també existeixen escoles bressol privades.

➡️ Avantatges de les escoles bressol

-Compten amb personal qualificat i especialitzat en la criança de nadons i nens
-El nen aprendrà a socialitzar i a relacionar-se amb altres persones
-El personal de les escoles bressol estimularà amb jocs adients al vostre nadó
-El petit/a aprendrà a agafar rutines de menjar i dormir
-Podreu gaudir d’horaris amplis que us permetran la conciliació laboral

2) Posar una persona a càrrec del nadó

Si els dos progenitors heu de tornar a la feina, haureu de buscar una persona que cuidi del vostre fill/a mentre treballeu. Aquesta tasca en moltes ocasions recau en avis o familiars propers que tenen disponibilitat i motivació per a cuidar-los. Però a vegades, si tenim la família lluny o ocupada, caldrà contractar una persona que cuidi del vostre petit/a.

➡️ Avantatges de posar una persona a càrrec del nadó

-El nadó comptarà amb una persona estarà que estarà 100% dedicada a ell/a
-Si el nadó es posa malalt, tindreu una persona que el cuidi i el supervisi mentre treballeu
-Aquesta persona potser pot ajudar amb altres tasques de casa facilitant el dia a dia
-El nadó establirà una relació de confiança amb aquesta persona i l’integrarà dins del seu nucli familiar

3) Agafar una excedència a la feina

No hi ha persona millor per cuidar als fills que els pares. Si la feina i les vostres condicions econòmiques us ho permeten, poder gaudir d’un temps per cuidar del vostre nadó pot ser fantàstic per a ell/a i per a vosaltres. Una experiència que us unirà per tota la vida.

➡️ Avantatges d’acollir-se a una excedència

-Podreu cuidar i veure créixer al vostre nadó creant un vincle únic
-Us estalviareu pagar el salari a una persona o bé pagar l’escola bressol
-El nadó estarà molt bé a la seva zona de confort, amb les seves joguines, el seu entorn, etc.

Trieu el que trieu estarà bé ja que cada família i cada nen és diferent i per tant, cal ho mediteu amb la vostra parella i trieu el que més s’ajusti a les vostres necessitats!

Leave a reply