Pilates i embaràs: els beneficis que comporta practicar-lo

L’embaràs comporta multitud de canvis hormonals i físics al cos. Al post d’avui abordarem els beneficis de practicar Pilates durant l’embaràs, ja que és un mètode d’exercici i moviment físic que ajuda a enfortir la musculatura del cos.

El Pilates va néixer el 1940 gràcies a Joseph Pilates, fill de pare gimnasta i de mare naturòpata, que va tenir interès per crear un mètode d’exercici físic que barreja diverses disciplines com el ioga i la gimnàstica. El Pilates permet no només augmentar la flexibilitat i la reeducació postural, sinó que cerca prevenir lesions gràcies als estiraments. Avui dia hi ha diferents tipus de Pilates: terapèutic, mat, reformer, funcional,… Durant l’embaràs, hi haurà alguns tipus de Pilates que no podreu practicar.

En treballar la força és un esport ideal per controlar el pes, no tenir dolors articulars als genolls i esquena (les més comunes en embarassades). Els principals beneficis principals del Pilates són:

 -La millora de la tècnica de respiració

-L’enfortiment de la musculatura en general i sobretot la del sòl pèlvic

-La prevenció del dolor articular

-La millora de la circulació

-L’augment de la capacitat de concentració

Triar un professional amb experiència a Pilates a l’embaràs és un element clau per obtenir bons resultats. Si opteu per practicar aquest mètode esportiu, us recomanem decantar-vos per un centre especialitzat per a preparació al part, ja que, la intensitat i el mètode estaran adaptats a embarassades.

Davant de qualsevol dubte o sensació estranya durant l’exercici, heu d’interrompre immediatament l’activitat i consultar el vostre ginecòleg/a.

Leave a reply