El potencial del cordó umbilical a la medicina moderna: una opció terapèutica pensant en el futur

La revista Nature Medicine ha publicat un estudi que demostra la curació recent del “pacient de Ginebra”, el primer cas documentat d’eliminació del VIH mitjançant un trasplantament de cèl·lules mare sense mutació. Aquesta important notícia obre una finestra nova d’esperança sobre l’ús de cèl·lules mare en tractaments innovadors. Però, sabies que aquestes mateixes cèl·lules mare, juntament amb altres altament especialitzades com les cèl·lules natural killers (NK) o les cèl·lules T reguladores (Treg), són presents al cordó umbilical del teu nadó?

La sang del cordó umbilical és una rica font de cèl·lules mare hematopoètiques que es porten emprant més de 35 anys en diferents malalties oncològiques, autoimmunes, immunodeficiències, deficiències medul·lars, malalties metabòliques, etc.

Conservar la sang del cordó umbilical del teu bebè no només et dona la tranquil·litat de tenir una possible eina terapèutica per al propi pacient o els seus familiars, sinó que a més obre la porta a futures innovacions a la medicina regenerativa i immunològica. Casos com el del pacient de Ginebra il·lustren com les cèl·lules mare han deixat de ser una promesa per convertir-se en una realitat mèdica.

Realitzar una citometria ampliada aporta més informació sobre la mostra

Un dels serveis opcionals més innovadors que oferim a Cellab és el Citoplus, una citometria ampliada que permet caracteritzar dos tipus de limfòcits presents a la sang del cordó umbilical com són les cèl·lules NK i les T reguladores. Aquestes subpoblacions de limfòcits s’estan utilitzant com a material de partida en tractaments de teràpies avançades en immunoteràpia i en el tractament de malalties autoimmunes.

La decisió de conservar la sang del cordó umbilical és sens dubte una decisió familiar important pensant en el futur. L’avenç creixent de la medicina personalitzada i les teràpies cel·lulars augmenta el valor d’aquesta reserva biològica. Optar per una conservació privada assegura que tindràs accés exclusiu a les cèl·lules del teu nadó si arribés a necessitar-les en algun moment de la vida. A Cellab us oferim aquesta possibilitat, conservant a Andorra durant un mínim 30 anys les cèl·lules mare dels vostres fills.

Si voleu visitar el nostre laboratori i conèixer més sobre la conservació de la sang i el teixit del cordó umbilical, estem a la vostra disposició a info@cellab.com o al 727 723.


Bibliografia relacionada:

Revista Nature Medicine: https://www.nature.com/articles/s41591-024-03277-z
Publicació IrsiCaixa: https://www.irsicaixa.es/es/el-paciente-de-ginebra-primer-caso-de-curacion-del-vih-con-trasplante-de-celulas-madre-sin-mutacion

Leave a reply