Estic embarassada? Com detectar les principals sospites!

Moltes vegades els símptomes de l’embaràs es confonen amb els de la regla. De fet, alguns poden semblar pràcticament idèntics i per aquest motiu, cal tenir ben clar les diferències per prendre les mesures escaients en cas d’estar davant d’una gestació.

Primers símptomes d’embaràs

El primer que cal tenir en compte és que tant la regla com l’embaràs presenten uns canvis hormonals que alteren el cos de la dona. Pel que fa a una gestació, la simptomatologia més típica són l’aparició de nàusees i vòmits, però hi ha altres signes que són més suaus que també ens poden donar pistes. Per exemple, un símptoma força comú és la sensibilitat a les olors i als sabors, pels que sempre havíeu sentit indiferència, però de cop, us molesten molt.

Un altre dels símptomes és el malestar intestinal. A vegades, no es manifesta amb dolor sinó amb sorolls gàstrics com quan tenim gana però sense tenir-la. En alguns casos, la somnolència també és la protagonista. Si de cop, noteu que esteu més cansades i teniu més son, cal estar atentes a l’evolució.

Un dels símptomes que es poden confondre entre l’embaràs i la regla és el mal al pit, concretament com una inflamació mamària que molesta, però que és present en els dos estats.

Símptomes de la menstruació

Pel que fa a la menstruació, els símptomes habitualment es repeteixen entre cicle i cicle. Molts d’ells són àmpliament coneguts com l’alteració de l’estat d’ànim, el mal de cap, la retenció de líquids i en algunes ocasions, les pèrdues de sang. La regla en molts casos també genera mal als ovaris i requereix analgèsics per disminuir el dolor.

Hi ha casos en què la dona es queda embarassada i no té cap simptomatologia. Això no és dolent ni us ha de generar por i només us adonareu perquè la menstruació no arriba.

En aquest cas igual que si teniu símptomes, el més indicat és realitzar-se un test d’embaràs per sortir de dubtes. Recordeu que només són fiables a partir de la sisena setmana després de la data en què us havia de venir la regla. I davant de qualsevol dubte, recordeu programar una visita ginecològica per comprovar que tot està bé.

Leave a reply