Quan em posaré de part?

S’apropa el dia del part. I tenim un munt de sensacions contradictòries… Per una banda sentim un cert nerviosisme lògic pel part i per l’altre, tenim ganes de veure-li la cara al nadó, de conèixer-lo. Per a les embarassades primípares, el part és una cosa desconeguda. Per les que ja han donat a llum, no. Però és totalment normal, tot i que sigui la segona o tercera vegada, donar-hi voltes i pensar comparativament amb l’anterior experiència viscuda. Cada part és diferent, igual que cada nadó és diferent.

Primer de tot, calma, tranquil·litat i pensament positiu. Tot anirà bé. El part és la darrera etapa de l’embaràs i és completament normal tenir els nervis a flor de pell. Deus estar cansada després de tot el que comporta arribar fins aquí, que no ha estat poc. I no pots evitar preguntar-li al teu ginecòleg la pregunta estrella i més repetida: quan em posaré de part?

Quan em posaré de part?

La resposta és complicada i bastant inexacte. Per això, anem a les estadístiques per conèixer exactament com funciona això de les dates previstes de part. 😉

Un embaràs dura de mitjana uns 280 dies, això vol dir, unes 40 setmanes aproximament. Els parts que es produeixen entre la setmana 37 i la setmana 40 i 6 dies, diem que són parts a terme. Els que es produeixen abans de la setmana 37 són parts prematurs (representen entre un 10% i un 15% dels parts totals) i a posteriori de la setmana 40,7 són parts post terme (entre un 5% i un 19% de parts totals).

Les darreres setmanes abans de la data prevista de part, les visites al ginecòleg seran més regulars i amb el monitoratge i les exploracions es podrà veure l’estat del nadó i el número de contraccions que teniu.

En funció d’això el vostre ginecòleg/a us podrà orientar i fer una estimació. No heu de patir, perquè entre metges i llevadores escolliran el millor per a la mare i el nadó i us assessoraran perquè tot vagi bé.

Conservació de les cèl·lules mare del cordó umbilical

Des de Cellab estarem al vostre costat si decidiu conservar les cèl·lules mare del cordó umbilical de forma privada. Us facilitarem un kit d’extracció que haureu de portar el dia del part perquè el personal assistencial reculli el material biològic que hagueu decidit guardar.

Recordeu que durant el part es poden recollir dos tipus de cèl·lules mare: cèl·lules mare de sang del cordó umbilical (cèl·lules hematopoètiques) i cèl·lules mare del teixit del cordó umbilical (cèl·lules mesenquimals). Informeu-vos amb temps i trieu la millor opció per a la vostra família!

Leave a reply