Quan has de portar al teu nadó al dentista per primera vegada?

Un dels dubtes recurrents entorn de la paternitat és la primera vegada que cal que portem al nostre nadó al dentista. Les preguntes més comunes entorn aquesta visita són: m’haig d’esperar que tingui totes les dents? Haig de portar-lo quan surti la primera dent? Haig d’esperar que es queixi? Quan haig de començar a rentar les dents?

Avui al blog de Cellab hem volgut investigar sobre el moment òptim per fer-ho. La Societat Espanyola d’Odontopediatria recomana que la primera visita dental a un nadó sigui quan li surti la primera dent. Això passarà habitualment abans de complir els 12 mesos.

Quan portar el nadó al dentista

Els experts indiquen que amb la sortida de la primera dent, el nostre nadó està exposat a càries i lesions bucals. Per tant, aconsellen que hi anem perquè ens donin recomanacions sobre higiene bucal més adient pel vostre fill o filla.

El xumet, la tetina del biberó o el gest de fer la pipa amb el dit són comportaments i hàbits que fan malbé la boca. La manera de com es realitza el raspallat de les dents és clau perquè els petits de casa estiguin el millor possible a nivell odontològic.

La primera visita amb l’odontòleg

De cara a la primera visita amb l’odontòleg el paper dels pares és clau. Heu d’escollir un moment òptim en el que el nadó estigui despert i estigui receptiu, heu d’evitar que mengi molt abans de la primera visita i fins i tot, podeu portar algun dou-dou o joguina que li transmeti seguretat.

L’odontopediatra us guiarà en tots els passos perquè l’experiència sigui un èxit. Penseu que estan molt acostumats a tractar amb nens i saben com despistar-los perquè no entrin en còlera durant l’exploració, que sol ser un dels moments més incòmodes per a ells.

Si teniu dubtes sobre el millor odontòleg que hi ha a Andorra per portar al vostre nadó us recomanem que pregunteu al vostre pediatre a la pròxima visita.

 

Leave a reply