Quants quilos es perden al part?

El pes que guanya una embarassada és un tema important. Guanyar els quilos justos i necessaris és important perquè tot vagi bé el dia del part. És evident que cada embaràs és diferent i que cada persona en cada gestació, reacciona de manera totalment diferent. Hi ha dones que s’engreixen més en el primer embaràs que en el segon. D’altres, que és totalment al revés i que al segon guanyen més pes. Moltes de vosaltres us preguntareu quants quilos es perden el dia del part i aquesta informació és la que intentarem tractar al post d’avui.

Segurament, el dia del part hagis engreixat una mica més de 10-12 quilos. Si has seguit els consells del teu ginecòleg/a, hauràs aconseguit mantenir-te en aquesta franja i és important que ho hagis fet. Però si no, tranquil·la perquè aclarirem els dubtes sobre quant pesa el nadó, el líquid amniòtic, la placenta i tot el que envolta aquest augment del teu pes normal.

El pes d’una mare després de donar a llum sol disminuir entre cinc i set quilos, que és la suma estimada del pes del nadó més la placenta i el líquid amniòtic. Si heu engreixat prop de deu quilos sobre el vostre pes normal, feu la resta i aproximadament tindreu l’augment de quilos exactes que heu engreixat.

Agafar pes durant l’embaràs és completament normal i no us ha de preocupar en excés. Quan el teu cos es recuperi del part, comencis a seguir una dieta sana i equilibrada i puguis tornar a fer esport, tot tornarà a la normalitat.

Per què és perillós engreixar-se en excés?

Un sobrepès desmesurat durant l’embaràs és perillós perquè pot comportar complicacions com ara la diabetis gestacional, la necessitat d’una cesària, el risc del part prematur o la hipertensió. Per aquest motiu, és indispensable que abordeu aquest tema amb el ginecòleg/a perquè valori en el vostre cas quines serien les xifres acceptables en les què us heu de situar.

L’ideal és que l’augment de pes experimentat sigui progressiu. L’augment important s’ha de situar entre el segon i el tercer trimestre. No és convenient obsessionar-se i pesar-se cada dia. Però sí que hem de portar un control setmanal del pes i anar adaptant amb el consell del metge, la ingesta de calories i seguir punt per punt les seves recomanacions.
Leave a reply