Saps què és l’hipnopart?

És completament normal que el part generi por i incertesa a les futures mares. Al blog de Cellab hem parlat moltes vegades sobre com afrontar-lo de la millor manera, d’oferir-vos tècniques per superar-lo i, sobretot, perquè visqueu aquest moment intentant gaudir del moment de l’arribada del vostre fill/a.

Què és l’hipnopart?

Per això, avui volem parlar de l’hipnopart. Un conjunt de tècniques dissenyades per reduir la por al part i promoure una experiència positiva i menys dolorosa. Aquesta tècnica se centra a aconseguir mitjançant relaxació profunda o autohipnosi, la visualització d’imatges positives, tècniques de respiració i la concentració en la consciència del procés.

L’hipnopart o HipnoBirthing en anglès, aconsegueix que la mare entri en un estat de relaxació profunda en què la percepció del dolor queda en un segon pla, afavorint que el part es desenvolupi de manera més fluida. Hi ha diversos estudis que han demostrat que aquesta tècnica té beneficis significatius, ja que afavoreix que s’escurcin els temps de part i la recuperació postpart.

Encara que pugui semblar una tècnica exclusiva per a la mare, el pare juga un paper clau en el procés de relaxació de l’hipnopart, ja que s’ha de preparar de la mateixa manera. És important que la parella posi en pràctica la tècnica abans del part, una mica abans d’iniciar el tercer trimestre de l’embaràs posant les tècniques en comú.

L’obstetra britànic Dick Read va descriure el cicle por-tensió-dolor que explicava que la por al part ocasionava tensions musculars i psíquiques. Aquesta reacció prèvia al part, bloquejava el procés fisiològic i ocasionava una tensió important a nivell psicològic a la futura mare.

És una tècnica per qualsevol tipus de part?

L’hipnopart es pot aplicar a qualsevol mena de part, sigui vaginal natural, cesària programada o d’urgència. Recentment, s’ha editat un llibre que parla sobre l’hipnopart i molts altres temes interessants titulat El poder de crear vida. Todo sobre el embarazo, el parto y el posparto, para estar contigo desde el primer día”. (Editorial Planeta).

Des de Cellab la nostra recomanació és deixar-vos aconsellar pel vostre obstetra i les llevadores del SAAS en el procés de preparació al part, per poder gaudir del dia més bonic de les vostres vides.

Leave a reply