Que has de tenir en compte a l’hora d’escollir el cotxet del teu nadó

S’acosta el dia de veure-li la careta al vostre nadó. És moment de repassar la llista de necessitats del nou membre de la família i una de les més repetides, ja que és un article bàsic és… el cotxet! Tindreu mil dilemes i mil opinions diferents durant el procés d’elecció. Per aquest motiu, al blog de Cellab intentarem donar-vos les claus per encertar al màxim en aquest article tant important que necessitareu només sortir de l’hospital i que us permetrà transportar el vostre petit/a durant molts anys.

Hi ha diversos elements que condicionen la decisió del cotxet a triar. Un d’ells és l’ús que li donareu… Viviu en una ciutat o en un poble de muntanya? Neva o fa calor a la vostra ciutat de residència? Tots aquests factors són importants ja que la mida de la roda, la suspensió i la resistència de l’article canvien en funció de l’ús que li doneu.

Un altre element a tenir en compte és la mida del cotxet. Per accedir a casa vostra pugeu escales o teniu ascensor? L’ascensor és gran o petit? Com aneu d’espai al maleter? Si teniu un cotxe gran podeu optar per cotxets grans… mentre que si teniu un utilitari petitó, haureu de mirar si us hi cap abans d’escollir-lo.

Un altre factor important és saber si voleu un cotxet evolutiu o comprareu diversos cotxets en funció del creixement del nadó… Hi ha l’opció cabàs (estil Maxi Cosi) que es desmunta i després mitjançant un accessori s’instal·la al cotxe. Aquest fet és molt interessant però l’ús que se li dóna quant a temps és limitat i de vegades no s’amortitza. Així mateix, hi ha cotxets evolutius on l’estructura sempre és la mateixa i són els accessoris els que es van canviant i evolucionant amb el creixement del vostre petit/a.

La seguretat és un element determinant per escollir el cotxet. Ha de complir la normativa europea i disposar d’arnès amb ancoratge i fre o sistema de bloqueig. És molt important llegir a internet les crítiques associades a la seguretat i usabilitat del cotxet que us agradi, per veure si és una bona opció.

D’altra banda, el preu i la durabilitat que li doneu al cotxet també intervé en el procés de decisió. Si teniu pensat tenir més d’un fill/a, aposteu per una bona marca ja que us durarà més i podreu fer-lo servir en el futur. Els materials utilitzats no són els mateixos i, per aquest motiu, el preu també fluctua a l’alça.

L’estètica del cotxet també és un factor rellevant. No escolliu colors molt clars ja que se solen tacar més ràpid que els colors foscos. No compreu amb la premissa que “ho té molta gent” perquè allò que els va bé a uns, als altres no. De vegades, les modes juguen males passades en aquest sentit i heu de tenir en compte que cadascú té les seves necessitats.

La nostra darrera recomanació és que aneu a la botiga especialitzada per veure’ls i provar-los. Aneu a la cita a la botiga amb les respostes a les preguntes formulades al post. D’aquesta manera, avançareu més ràpidament en el procés de compra i segurament prendreu millors decisions.

Leave a reply