Quines vitamines cal prendre durant l’embaràs?

Una dieta equilibrada i saludable ajuda a tenir els nivells de vitamines en perfecte estat. Però si t’estàs plantejant quedar-te embarassada o ja ho estàs, els experts recomanen prendre complements nutricionals ja que són importants per evitar certes malalties o anomalies que pogués contraure o desenvolupar el nadó durant la gestació.

El primer que has de fer si estàs pensant en tenir un fill/a és acudir al teu ginecòleg/òloga i explicar-li la teva idea. Segurament et prescriurà una analítica per analitzar els teus paràmetres i detectar si hi ha deficiències que calgui suplementar d’entrada.

En un cas normal, els suplements més receptats són els rics en ferro, àcid fòlic, vitamina D i calci. Habitualment, aquestes vitamines es prenen una vegada al dia, de manera que els nutrients i els minerals es van absorbint. Durant l’embaràs, les vitamines que pren qualsevol mare amb la seva alimentació normal es traspassen al fetus. Per aquest motiu, es complementa amb suplements perquè ni la mare ni el nadó pateixin deficiències.

Repassem les vitamines més comunes?

-Ferro

Una gran aportació de ferro és el causant que arribi més oxigen al nadó. Quan una embarassada està baixa de ferro està fatigada, sol tenir migranyes… tenir un dèficit de ferro pot fer augmentar el risc de patir un part prematur.

-Calci

La preclàmpsia, la diabetis gestacional o tindre més números d’un part per cesària són algunes de les conseqüències de patir un dèficit de calci. A més, aquesta vitamina és molt important ja que ajuda a un correcte desenvolupament de dents, ossos, etc.

-Vitamina D

Aquesta vitamina està lligada al desenvolupament correcte de la pell i la vista, a més de jugar un paper important en el desenvolupament d’ossos i dents del nadó.

-Àcid fòlic

És una de les més importants ja que evita que el fetus pateixi malformacions. Se sol prendre prèviament a la concepció i es manté durant el temps de l’embaràs.

-Iode

Una correcta dosi de iode contribueix de manera positiva al sistema nerviós del nadó.

Abans de decidir prendre qualsevol vitamina, la nostra recomanació és que consulteu el vostre metge perquè us assessori en la millor posologia per al vostre embaràs.

Leave a reply