Ha arribat l’estiu! Saps quines són les recomanacions per protegir el teu nadó del sol i de la calor?

En els darrers anys s’ha demostrat que l’exposició solar suposa un risc per a tots nosaltres amb un augment de casos de càncer de pell. Hem de cuidar la nostra pell però sobretot la dels més petits de casa ja que ells són els més vulnerables.
Hem de tenir molta cura quan sortim al carrer a l’estiu per l’exposició al sol i la calor. Us deixem algunes de les recomanacions per protegir els nostres nens:

Recomanacions per protegir el teu nadó del sol i la calor

  • Si són menors de sis mesos no es recomana posar-los crema. Això comporta que, a les hores centrals del dia, intentem evitar sortir amb ells. Si no podem evitar sortir, hem d’utilitzar mesures físiques contra el sol com a roba amb protecció solar, posar-nos sota para-sols, posar-los una gorra, utilitzar capotes transpirables per al cotxet… Si no podem evitar l’exposició al sol, podem posar-hi una mica de crema amb filtres físics minerals (les reconeixereu perquè porten la paraula baby o nadó al flascó) a les zones de la pell que els pugui tocar el sol.
  • Si el vostre nadó és més gran de sis mesos, també hem d’evitar les exposicions al sol, però és normal que anem al parc, a la platja, al carrer on no podem evitar aquesta exposició. Per això, recomanem fer servir crema solar amb filtres físics minerals i ulleres de sol amb filtres UV. La crema solar ha de ser amb factor de protecció solar (FPS) 30 mínim (preferiblement FPS 50), ha de protegir de raigs UVB i UVA i millor en format crema que esprai. Cal aplicar-la un quart d’hora abans de l’exposició i repetir-ho cada dues hores.
  • Amb nens més grans de 3 anys, les mesures que prenguem seran les mateixes però les cremes que podem aplicar canvien ja que es poden emprar filtres químics.
  • Intenteu evitar sempre cremes que portin fragàncies i productes químics irritants, com l’oxibenzona i l’octinoxat.
  • Intenteu acostumar el nen/a a portar casquet/a sempre. Si està molt exposat al sol, mulleu-li el cap diverses vegades, sense por.
  • Deixeu-vos aconsellar a la farmàcia sobre la millor crema per a la seva pell. I repassa la caducitat, ja que, d’un estiu a l’altre, poden caducar i perdre propietats.

Consulta el pediatre per a més informació i protegeix-te del sol i de la calor!

Leave a reply