Sabeu què és el TissuePlus?

Al teixit del cordó umbilical trobem cèl·lules mesenquimals que han estat les responsables de la fabricació del teixit estructural i connectiu del nostre organisme. Per defecte, de totes les unitats que processem, conservem 3 crio tubs de teixit de cordó umbilical. El dia que es vulguin utilitzar aquestes cèl·lules, s’hauran de cultivar i expandir per poder-les aplicar. Per aquest motiu, com més cèl·lules tinguem conservades, més gran serà la quantitat de dosi que podrem fabricar.

A Cellab hem posat en marxa TissuePlus, un servei opcional per a les famílies que donin a llum a Andorra que us permet conservar més teixit de cordó umbilical per a usos terapèutics futurs.

Quines cèl·lules trobem al teixit del cordó umbilical?

Com us explicavem, el teixit del cordó umbilical és una font de cèl·lules mare enriquida amb cèl·lules mesenquimals. Aquest tipus de cèl·lules són molt preuades en medicina regenerativa per la seva capacitat inmunomoduladora i antiinflamatòria capaç de perdurar en el temps. Les cèl·lules mesenquimals es troben a la gelatina de Wharton que és la part del teixit que envolta la vena i les artèries del cordó umbilical.

Gràcies a aquesta versatilitat, les cèl·lules mesenquimals estan sent estudiades a centenars d’assajos clínics a tot el món per tractar múltiples malalties de diferent origen, com la malaltia de Crohn, l’infart de miocardi agut, la insuficiència cardíaca, l’artritis reumatoide, el lupus, entre moltes altres.

Quants crio tubs es poden recollir d’un cordó umbilical?

Per defecte de cada teixit de cordó umbilical que processem a Cellab conservem 3 crio tubs sense cost afegit per a la família. D’un cordó umbilical, poden arribar a sortir un màxim de 9 crio tubs en total. Cada cordó és diferent i depèn molt de la seva longitud, amplitud i característiques.

Per què contractar TissuePlus?

TissuePlus és un servei opcional de Cellab que permet conservar més crio tubs de teixit de cordó umbilical. Això permetria realitzar diferents lots de producció i/o tenir accés a un nombre més gran de dosis d’aquestes cèl·lules en el futur.

Què he de fer per contractar TissuePlus?

És tan senzill com comunicar-ho en el moment de la contractació perquè us informem dels costos afegits que tindrà si el contracteu.

Leave a reply