Pensant a tenir un segon fill/a? Coses que has de tenir en compte!

Si acabes de donar a llum, és possible que la idea de tenir un altre nadó sigui l’últim a la teva ment. El cansament pot ser aclaparador, i afegir un altre nadó a la barreja podria semblar esgotador. No obstant això, també pot ser que vulguis ampliar la teva família com més aviat millor. És important considerar certs factors abans d’intentar un altre embaràs.

Quedar-te embarassada poc després de tenir un nadó pot representar riscos tant per a tu com per al nou nadó. Concebre en el primer any després del part pot augmentar la probabilitat que el teu pròxim nadó neixi prematur. A més, el teu cos pot no estar completament recuperat i els teus òrgans interns encara poden no estar al seu lloc, cosa que podria ocasionar-te problemes de salut a futur. Un nadó prematur pot enfrontar desafiaments de salut a llarg termini.

Planifica amb cura l’arribada del segon/a

Si estàs pensant a tenir un altre nadó, és fonamental planificar amb cura. No prenguis aquesta decisió a la lleugera, sense considerar les conseqüències físiques, emocionals i econòmiques. Assegura’t que el teu cos està llest consultant el teu ginecòleg/a perquè avaluï la teva recuperació i t’indiqui el millor moment per a un nou embaràs. Si el metge us suggereix esperar, segueix el seu consell per evitar problemes de salut.

Avaluació emocional i econòmica

Emocionalment, has d’estar segura que estàs preparada per a un altre embaràs i tot el que comporta. Cada embaràs és diferent i necessites estar a punt per afrontar qualsevol situació que pugui sorgir. També és important que et sentis bé emocionalment, sense depressió postpart i amb una actitud positiva cap a la teva vida i la teva família.

Des d’una perspectiva econòmica, avalua si la teva família pot gestionar els costos addicionals. Tenir un nadó implica despeses significatives, i tenir-ne dues augmentarà aquests costos. Analitza la teva situació financera i assegura’t que poden sostenir un nou membre abans de prendre una decisió.

Espera més d’un any

Per donar-li al teu cos el temps adequat per recuperar-se completament, l’ideal és esperar com a mínim 12 mesos abans d’intentar un altre embaràs. Durant aquest temps, utilitza mètodes anticonceptius per evitar un embaràs no planificat.

Les dones que han donat a llum han d’esperar tres setmanes abans de fer servir anticonceptius amb estrògens i progestina, com la píndola, el pegat i l’anell vaginal. Si vas tenir una cesària, espera sis setmanes. Aquests mètodes poden augmentar el risc de coàguls de sang si es fan servir massa aviat. Si tens condicions com obesitat, antecedents de coàguls, fumes o has tingut preeclàmpsia, consulta el teu metge abans de començar qualsevol mètode anticonceptiu.

Recorda que la lactància i la quarantena no són mètodes anticonceptius efectius. Si tens relacions sexuals sense protecció, pots quedar embarassada novament, fins i tot si la teva menstruació no ha tornat.

A Cellab, premiem la fidelitat

Quan espereu un altre nadó, és comú preguntar-se si val la pena conservar les cèl·lules del cordó umbilical novament. Aquí us expliquem per què és beneficiós tenir més d’una mostra guardada:

Probabilitat més gran de compatibilitat genètica

Tenir més mostres augmenta les opcions de trobar compatibilitat genètica en cas d’un trasplantament. La sang del cordó umbilical es fa servir per a trasplantaments des de 1988 en malalties hematopoètiques greus. Encara que la compatibilitat entre germans sol ser alta, pot ser que un membre de la família sigui compatible amb un dels teus fills i no amb un altre. Per això, conservar més mostres ofereix més seguretat.

Millora de la qualitat de les mostres

Els cordons de germans poden tenir diferents nivells de cel·lularitat. Guardar més mostres augmenta la possibilitat de tenir una unitat amb més cèl·lules, millorant així la qualitat de la mostra conservada.

Conservació del teixit del cordó

A més de les cèl·lules hematopoètiques de la sang, també es recullen les cèl·lules del teixit del cordó. Si ja heu guardat aquestes cèl·lules amb el vostre primer fill, és recomanable fer-ho també amb el segon, ja que les cèl·lules mesenquimals del teixit del cordó estan sent utilitzades en un nombre creixent d’assajos clínics per tractar diverses malalties.

Condicions especials per a famílies

Ser client recurrent té beneficis. A Cellab oferim condicions preferencials a aquells que ja han confiat en nosaltres, la qual cosa us explicarem detalladament durant una visita al laboratori o una trucada.

En resum, conservar les cèl·lules del cordó umbilical de cada fill pot oferir-te més seguretat i beneficis addicionals en el futur. A Cellab ho sabem i per aquest motiu, estem per ajudar-te en tot allò que necessitis.

Leave a reply