Tràmits imprescindibles si neix el teu nadó a Andorra (II)

El primer tràmit imprescindible per a un nadó que neix a Andorra, tal i com vàrem explicar-vos l’altre dia, és la inscripció al Registre Civil. Un tràmit obligatori que cal fer com a màxim 15 dies després del naixement. Recordeu que la inscripció s’ha de fer tant per nadons que neixen a Andorra com pels que neixen a l’estranger però que resideixen aquí.

Repassat això, seguim amb més tràmits imprescindibles després d’aquest primer pas!

Sol·licitar la targeta de la CASS

El petitó o petitona de la família necessitarà la targeta de la CASS per fer qualsevol visita mèdica i gaudir de la cobertura en règim d’assegurat indirecte. L’alta es farà a nom del progenitor que escolliu, que serà la persona de la que dependrà a nivell administratiu CASS fins que sigui major d’edat.

Aquest tràmit el podeu fer directament a la CASS presentant, el document original del Registre Civil que us donaran i omplint el formulari d’alta que us facilitin. La targeta de la CASS va sense fotografia per tant, per aquest tràmit, no necessitareu foto de l’infant.

Sol·licitar el passaport

La sol·licitud de la nacionalitat és indispensable per poder sortir del país. Aquest tràmit per tant, serà un dels imprescindibles pels nascuts a Andorra o fora d’ella, sempre que sigueu residents.

El passaport andorrà el podreu demanar pel vostre fill/a sempre que: un dels pares sigui andorrà, hagi nascut al país o a l’estranger. Aquells pares que tenen la residència permanent i principal a Andorra, també podran sol·licitar la nacionalitat andorrana per als seus fills, atorgant-los una residència provisional en alguns casos. Per saber més sobre els criteris de la nacionalitat andorrana us recomanem visitar interior.ad on teniu tota la informació sobre els que es poden acollir a sol·licitar la nacionalitat.

Per a infants de pares estrangers que no vulguin sol·licitar la nacionalitat andorrana, sempre podran sol·licitar la seva nacionalitat a través dels tràmits del consolat.

Targeta d’immigració (si s’escau)

Un altre dels tràmits imprescindibles per al vostre nadó serà la sol·licitud de la targeta d’immigració. Si no sou andorrans segur que ja estareu familiaritzats amb la targeta verda, que regula la vostra residència al país. En el cas del vostre petit/a, l’autorització  d’alta serà a través del re agrupament familiar però és imprescindible que la tingui si residiu al país.

La nostra recomanació abans d’iniciar aquests tràmits és:

-Llegiu molt atentament tots i cada un dels documents a emplenar i a entregar.

-Feu les fotocòpies amb anterioritat al tràmit i disposeu dels documents originals.

-Les fotografies del nadó s’han de fer conforme a les mides oficials exigides per les administracions. Assessoreu-vos a l’estudi de fotografia o botiga abans de fer-los.

Leave a reply