Viatjar amb avió durant l’embaràs: com enfrontar-te preocupacions comunes

Arriba l’estiu i estàs embarassada. Encara et deixen volar, però hi ha certs riscos i situacions que generen inquietuds quan agafem un avió. Tot i això, prenent les precaucions adequades, no hi hauria d’haver problemes per viatjar per l’aire. Avui al blog de Cellab volem donar-vos les claus per enfrontar-vos a aquestes inquietuds perquè pugueu gaudir de l’estiu amb total normalitat.

Els gèrmens als seients, els virus del Zika, els detectors de metalls són algunes de les preocupacions de moltes embarassades. Amb una mica d’informació i calma, però, viatjar durant l’embaràs pot ser una experiència meravellosa. Per saber com afrontar les preocupacions més comunes en viatjar amb avió, segueix llegint. Això t’ajudarà a sentir-te més tranquil·la i segura.

El virus Zika

En els darrers anys, el virus Zika ha estat una gran preocupació, especialment per a les embarassades. La infecció per aquest virus, transmès per mosquits, pot causar microcefàlia als nadons, una condició que afecta el desenvolupament cerebral i està associada amb avortaments espontanis i trastorns del sistema nerviós a les mares.

Per protegir-te, la millor mesura és evitar les àrees amb infeccions actives de Zika. Si havíeu planejat viatjar a un d’aquests llocs, canvieu el vostre destí. A més, independentment d’on et trobis, evita les picades de mosquits mantenint-te en llocs ben protegits i fent servir roba de màniga llarga quan estiguis a l’aire lliure.

La radiació

És possible que us preocupi la radiació dels detectors de metalls als aeroports. Tot i això, has de saber que els escàners utilitzats són segurs. Alguns no emeten radiació i altres emeten ones electromagnètiques de baixa freqüència, similars a les dels microones.

Els gèrmens

Viatjar amb avió pot augmentar la probabilitat de contraure virus d’altres persones. Per protegir-te, mantingues les teves mans netes i neteja les superfícies amb tovalloletes desinfectants. Evita tocar-te la cara i assegura’t de tenir la vacuna contra la grip, administrada almenys un dia abans de volar.

Els coàguls de sang

Durant l’embaràs, la sang es torna més propensa a coagular-se, cosa que es coneix com a hipercoagulabilitat. Això augmenta el risc de trombosi venosa profunda, especialment durant vols llargs. Per minimitzar aquest risc, beu molta aigua per evitar la deshidratació, que pot espessir la sang. Aixeca’t i camina pels passadissos quan sigui possible, fes estiraments cada parell d’hores i considera fer servir mitges de compressió còmodes.

En resum, amb la informació i les precaucions adequades, viatjar amb avió durant l’embaràs pot ser segur i agradable. Mantingues la calma i gaudeix del teu viatge.

Leave a reply