La importància del sòl pelvià durant l’embaràs

Si estàs embarassada hauràs llegit o sentit a parlar molt del sòl pelvià. Són el conjunt d’estructures musculars i lligamentoses que uneixen la zona inferior de l’abdomen, és a dir, la bufeta, la uretra, l’úter, la vagina, el recte i l’anus. Aquests músculs i lligaments s’encarreguen de sostenir aquests òrgans, de garantir la continència urinària i fecal, possibilitar arribar a experimentar el coit i ajudar que el nadó pugui sortir sense problemes durant l’expulsiu. No treballar aquesta musculatura durant l’embaràs i el postpart pot comportar conseqüències negatives per a la mare que avui et volem explicar en aquest post del blog.

Exercicis per al sòl pelvià durant la gestació 

Pensa que durant la gestació i sobretot en l’expulsiu amb el pas d’un nadó, aquesta musculatura patirà de valent a causa de l’augment de pes progressiu del nadó i de la sortida el dia del part. Prevenir l’aparició de lesions és possible gràcies a exercicis que enforteixin el perineu. Durant la gestació són molt coneguts els exercicis de Kegel, que consisteixen a contraure els músculs pelvians amb l’objectiu d’enfortir la musculatura. També és recomanable realitzar treball específic amb un fisioterapeuta o bé, practicar Pilates o ioga adaptat a embarassades. Un dels exercicis més recomanats pels ginecòlegs i llevadores del país són els massatges perineals, que es poden realitzar a casa amb l’ajuda de la parella o bé amb els fisioterapeutes especialitzats amb què comptem a Andorra.

Es calcula que prop d’un 70% de les dones han patit algun trastorn relacionat amb el sòl pelvià al llarg de la seva vida. De fet, les estadístiques confirmen que un 20% d’aquestes dones afectades patiran incontinència urinària postpart. Només el fet de practicar un esport d’impacte, de tossir, d’agafar pes o d’esternudar pot comportar una pèrdua d’orina involuntària per culpa de no haver treballat a consciència aquesta musculatura.

Recuperació en el postpart

Recuperar el sòl pelvià durant el postpart és clau per tornar a estar bé. És important tenir clar que si el part ha estat vaginal, podràs realitzar abans els exercicis de recuperació tan bon punt rebis l’alta, però si el part ha estat per cesària, hauràs d’esperar que el ginecòleg/a t’ho deixi fer (calcula unes dotze setmanes mínim després de donar a llum). Durant el postpart, habitualment es recomana realitzar de nou els exercicis de Kegel o els hipopressius, que ajuden a tonificar la zona perineal.

En qualsevol d’aquests casos, des de Cellab us recomanem deixar-vos aconsellar pel vostre ginecòleg/a qui coneix el vostre cos i pot donar una pauta d’una manera totalment personalitzada el millor full de ruta per aconseguir resultats satisfactoris.

Conservar les cèl·lules mare del teu nadó

A Cellab portem prop de deu anys acompanyant a famílies en la conservació de les cèl·lules mare del cordó umbilical i estem per ajudar-vos en tot el que pugueu necessitar. Sol·liciteu informació sense compromís i us explicarem els múltiples beneficis que té conservar aquest material biològic que només es pot recollir el dia del part.

Leave a reply