Signes d’alarma de l’embaràs: quan anar a urgències

Durant l’embaràs, és clau fer atenció a qualsevol senyal que pugui indicar un problema de salut tant per a la mare com per al nadó en plena gestació. És normal que sorgeixin dubtes sobre si el que ens passa requereix revisió per part de la llevadora o el ginecòleg. Per aquest motiu, avui al blog de Cellab volem enumerar els símptomes que requereixen una avaluació immediata. Si estàs embarassada i et passa alguna simptomatologia com les que t’expliquem a continuació, apropa’t a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell perquè t’avaluïn.

 1. Mals de cap intensos i persistents acompanyats de visió borrosa: aquests símptomes podrien indicar problemes de pressió arterial o preeclàmpsia, que necessiten atenció mèdica urgent.
 2. Febre persistent: la presència de febre que no remet pot ser indicativa d’una infecció que requereix tractament mèdic.
 3. Dificultat respiratòria sobtada: qualsevol dificultat per respirar d’aparició sobtada ha de ser avaluada per un professional de la salut.
 4. Pèrdues de sang per la vagina: qualsevol tipus de sagnat vaginal fora del comú ha de ser investigat per un especialista. Si el vostre ginecòleg no us pot atendre d’urgència, és millor que acudiu a l’Hospital.
 5. Pèrdues de líquid amniòtic per la vagina: la pèrdua de líquid amniòtic ha de ser reportada i avaluada immediatament per un metge o una llevadora per monitorar el nadó i veure que està tot bé.
 6. Contraccions rítmiques i progressivament més intenses abans del vuitè mes: les contraccions abans de la setmana 37 poden ser indicatives de part prematur i necessiten ser avaluades per un metge.
 7. Vòmits intensos i persistents: els vòmits severs que no remeten poden ser signes de complicacions que requereixen atenció mèdica.
 8. Canvis significatius en el pes: tant l’aprimament considerable com l’augment de pes excessiu han de ser avaluats per un metge.
 9. Erupcions cutànies importants o picors insuportables: qualsevol erupció cutània que causi molèsties extremes ha de ser revisada per un especialista. Mai no optis per automedicar-te, ja que podria ser perillós per al nadó.
 10. Absència de moviments fetals: a partir del cinquè mes d’embaràs, la manca de moviments fetals ha de ser investigada per garantir el benestar del nadó.
 11. Edemes (inflamació de turmells, mans, cara, etc.): la inflor excessiva pot ser un signe de problemes circulatoris que necessiten per avaluats.
 12. Canvis al flux vaginal: Qualsevol canvi en el flux vaginal, especialment si està acompanyat de mala olor, picor o dolor, ha de ser revisat per un especialista.

Recordeu portar sempre el carnet d’embarassada per a qualsevol consulta mèdica. No subestimis aquests símptomes; sempre és millor consultar un professional per garantir un embaràs saludable i segur tant per a tu com per al teu bebè.

Leave a reply